De  Oprichting

De vereniging De Grenskeerlkes is ontstaan vanuit een  kerksoos en het R.K. mannenkoor St. Cecilia.  Tijdens het ´nakaarten´ in het kegelcentrum Stockmann werd  eind 1974, begin 1975 besloten tot de oprichting van 'De Grenskeerlkes', in eerste instantie om wat plezier met elkaar te hebben, maar onder aanvoering van de eerste prins, Prins Jan 1e kreeg men zo de smaak te pakken, dat Prins Jan samen met adjudant Hans en de Raad van Elf maar hebben besloten door te gaan.
Dit laatste was weer aanleiding om een avond te gaan verzorgen voor de Zonne-bloem, alleen was hier de voorwaarde aan verbonden dat alle programmaonderdelen moesten worden verzorgd door leden van de vereniging. De Gala-avond was een feit en de eerste uitvoering was tijdens de regeerperiode van Prins Willy, in 1977-1978.
En tot op heden zijn al deze elementen van de Grenskeerlkes, met uitzondering van de dansmarietjes, nog steeds aanwezig.

In het seizoen 1975/1976 werd begonnen met het bekende 'Frühschoppen' en is er ook maar meteen werk van gemaakt om een groep dansmarietjes op te richten, 'De Grenswichter'.
En aangezien men toch bezig was  is er in dat seizoen ook maar meteen een clubblad uitgegeven, 'De Karnavalaria' en werd op 2 maart 1976 de eerste optocht georganiseerd, dank zij de sponsoring van het Koopcentrum Glanerbrug.
Bang dat men in 1977 niets meer had te doen is maar besloten een zanggroep op te richten, 'De Grensbuuln,  die voor het eerst tijdens het Frühschoppen in 1977 voor Prins Koos 1e  hebben gezongen en een dag later werd er een avond verzorgd bij de Dr. Ariënsstichting in Glanerbrug.
oprichting1
INFO
 
 
 

Residentie :
Cafe-/Zaal Nationaal
Heldersplein 20-22
7532 AN Glanerbrug
www.cafenationaal.nl