De Prinsengarde
In deze  'Garde'  zijn de prinsen opgenomen die na hun regeerperiode in een zwart gat dreigen te vallen. 
Om opgenomen te worden wordt er wel verwacht dat het aspirant-lid een 'sollicitatiebrief' stuurt, die beoordeeld wordt door de leden in de garde.
De prinsengarde van de Grenskeerlkes kiest ook uit hun midden een paar leden die de keuzecommissie vormt en die tracht een volgende prins en adjudant te vinden en dat is zeker geen gemakkelijke opgave.

prinsengarde grenskeerlkes
prinsengarde grenskeerlkes
De prinsengarde is ook traditiegetrouw de groep die voor het Frühschoppen de prins van huis haalt en deze naar de residentie brengt en liefst op een zo ludiek mogelijke manier. Enkele voorbeelden (volkomen willekeurig): met een kameel, via een bootje over de Dinkel, met een Volkswagenkever over het spoor, op een rolsteiger, op ski's, met bruidjes, op een koe/pony, op de meest gekke fietsen, op 'aangeklede' platte wagens, met hoogwerkers, enz.
Maar niet alleen deze activiteiten worden door de prinsengarde verzorgd, zij werken uiteraard ook mee aan het inrichten en opruimen van de zaal en de begeleiding bij de optocht en zij begeleiden de prins en adjudant bij de uittredens.
De prinsengarde is een van de weinige groepen in de vereniging die (bijna) elk jaar groeit, maar ook helaas wel eens van leden afscheid moet nemen.
De Grenskeerlkes hebben nog steeds (met wisselend succes) een kandidaat kunnen vinden, maar veel bevriende verenigingen zijn toch in de laatste jaren gestopt, omdat zij er niet meer in slagen een hoogheid te vinden.
Bij de Grenskeerlkes is de prinsengarde ook vaak een groep geweest die er niet voor terugdeinsde een of andere stunt uit te halen.
De meest beruchte hiervan waren wel de gedonder-steen en de gedondertent.
De woorden zeggen het al: in beide gevallen kwam er 'gedonder' van. (Zij worden nog nader belicht).
gedondersteen prinsengarde grenskeerlkes

Hoofdsponsors


INFO
Postadres
Secretariaat
GKV  De Grenskeerlkes
Schipholtstraat 89,
7534 CT Glanerbrug

tel:
0654934344

email:
secretaris@degrenskeerlkes.nl
   
website:
https://degrenskeerlkes.nl


instagram


flickr


contact


facebook